logo.jpg

Szittyózium 2001 tábor élménybeszámoló.


Időpont : 2001 Augusztus 13-20

Avagy : Ki hogy látta volna, ha ott lett volna, és ha ott volt akkor most jót nevet az egészen.

Történetünk egy szép napos délelőtt  kezdődik, amikor cégünk autójával elinultam a 10 férőhelyes katonai sátorért ahhoz a céghez, ahol anyám főkönyvelő. Mivel a cégtulajonos egy rendes ember, így semmi kifogása nem volt az ellen, hogy magamhoz vételezzem a cég sörsátrát, amit  '+/!%="+/ '  találkozókon szoktak használni. Miután a sátor főbb tartó elemei, illetve a sátor ponyva része bekerült az autóba, nem volt kétséges, hogy egy teremtett lélek sem fog beférni az autóba ezek után. Ekkor a magam által gerjesztett kisülés, avagy ahogy mondani szoktam 'isteni szikra' egyből a fejembe 5lött, miszerint univerzális csomagtartó csücsül a spájzban otthon. GO TO hazafelé, SEARCHING"csomagtartó",8 Ezek után csomagtartó was found efektus, insert csomagtartó from CAR device. A csomagtartó addon nagyszerűen szuperált a puttonyos gépjárművön leszámítva azt, hogy 80 Km/h sebességnél nagyobbat elérni nem volt ildomos, illetve pirosnál satuzni sem, mivel az előttünk haladó gépjármű sátorvasat nyert volna különdíjként az (tarkójába) arcába. Telt múlt az idő, és be kell vallanom hogy én egy másik járművel húztam le a bélést Tiszakécskére. Így gratuláló szavaim Baranyi Zoltán mestert illetik meg, aki lehozta a sátrat a puttonyos verdával. Embertpróbáló feladat volt ez. 12-én éjfél előtt egy órával érkezett meg a tábor helyszínére. (Itt muszáj Lmondanom, hogy a mi csapatunk már este fél hétkor leérkezett, hogy átvegye a tábort, illetve minden apró részletet egyeztessen a tulajdonosokkal.)  Visszakanyarodva az események forgatagába......   A haverom meg én már kezdtük úgymond jól érezni magunkat, amit Fejes László barátunk szülei által heggesztett 'házi barack pálinka' (regisztered trédmárk, óll rájc rezerved) okozott. Végigmérve a puttonyos gépjárművet az alábbi jelzőkkel illettük:

1.jpg

Katyusa, illetve Sztálin orgona (The sátor transporter device)

A sátor rudak tömege nem volt elenyésző, mi mégis megbírkóztunk a feladattal. Eye Flash-nyi idő alatt lecirkumveniáltuk a cuccost a kocsiról, beleszámítva a fél raktérnyi szétverésre váró PC alkatrészt, és a dühöngőbe szánt erősítőt is. Az a probléma mégis, hogy a hangfalakból a nagy utazás következtében szaknyelven szólva a magas sugázó valahogy elveszett. Ezért a következő árat kellett fizetnünk : A tábor ideje alatt a dühöngőben a hangminőség fossal összekevert zabkása élvezetét nyújtotta. Akinek nincs képzelő ereje, javaslom próbálja ki a receptet. De minket (Joshi, Sthocky) még ez sem volt képes ledönteni a lábunkról. Reggel 4 óra tájban elhatároztuk, hogy egy kicsit átrendezzük a berendezést. Vajon miért, és mi miatt???? Nem tudom, de a fotók önmagukért beszélnek.

6.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg

Így utólag átgondolva, és a képeket nézegetve valószínűnek tartom, hogy a képen szereplő asztalok és székek, a tábor-átvétel időpontjában nem ezen a helyen voltak. De ez csak puszta gyanakvás, amit bizonyítani is kell!!!  Felvirradt a reggel, eltünt a homokóra (tádáááá), és elérkezet hétfő 13!!! Lassan keztek érkezni a dude-k, plusz az anyázó telefonok miszerint nem látható a víztorony, amit tájékozódási pontként leírtam az ismertetőben. Utólag az útról megtekintve a víztornyot rájöttem, hogy akik anyáznak nem is beszélnek akkora hülyeséget. Lényeg az, hogy aki egyáltalán lejött a táborba, az odatalált (pusszantás a veszd el, spannom GSM, és Vodkafon khmm szolgáltatóknak). Ekkor  elkezdtem gyakorolni a Láger Drájver-i kötelességemet. Megkértem a Crimson Jihad csapatot, hogy kreálják össze a sátrukat. Az alábbi képeken jól láthatók a szerelés momentumai. Csak szegény Sztropát sajnálom a jobb oldali képen, akinek a feje beleszorult a sátroba, és az egész tábor időtartamát így kellett eltöltenie.

7.jpg 8.jpg

Mindent összevetve a sátor felépült, és a Crimson Jihad elkezdett betelepülni. A munkából nagymértékben kivette részét Lay András programozó és média geci, akinek a tábor kezdés időpontjában gyógyult rá a szájára a söröskorsó. Később a sok sörtől Mary Poppins-nak képzelte magát, és napernyőt vont feje fölé. Multi color glóriaként tündökölt az nagy okos feje fölött vala, csak azt a tényt hagyta figyelmen kívül, miszerint így csak fele akkorát üt a 'budai ászok' sör a tűző napon....

9.jpg 11.jpg

Mivel ebben a táborban gyorsan telnek a nappalok és az éjszakán, a jelenlévők nem tudnak különbséget tenni az eltelt idő, nap, hó, és év között. Ezért most a saját időérzékemre hagyatkozva következzék 1-2 esti fotó a dühüngőből.

Az alábbi fotón éppen Ratman a Night Wish zenekar művészetét élvezi, miközben Buddha lelki gyakorlatait próbálja magáévá tenni.

12.jpg


13.jpg14.jpg

Mini Dance party, természetesen szigorúan józanul.

15.jpg 16.jpg

A táborvezető véleménye, ami a qtyát sem érdekli, és DJ. Jolly Dee az est Muzzax Man-je.....


Gyorsan aludjunk egyet a Total Dance Party éccakájára, és menjünk hátra úgy reggel 11 körül a Crimson Jihad sátrába. A bal oldali fotót kezdő illetve haladó alkeszoknak egyaránt ajánlom figyelmébe. Eme jeles megoldás fölöslegessé teszi ugyanis azt a fáradtságos eljárást, miszerint kézzel kell kinyújtoznunk a saját boros poharunkért. A mellékelt ábra egy direct connection esetet ábrázol egy palack kitűnő Egri Bikavérrel megkörítve. Idén sem adta alább a Crimson Jihad az 5 csillagos luxus sátoros elhelyezést. A 82 cm-es színes televízió (nem 100 Hz-es, tök ciki...), valamint a hütőgép fulladásig pakolva sörrel idén is jelen volt.

17.jpg 18.jpg

Ismét új nap viradt a táborra. Reggel 6-8 óra körül járhat az idő. Detox bátyó full kómás állapotban fexik törülközővel a fején. Megkérdezném a nevét de félek, hogy a pontos időt mondaná meg helyette. Azért nem mindenki volt annyira elhajolva reggel. Baranyi Zoltán mester nagyon virgoncnak tűnik a jobb oldali képen. Xerintem éppen melegebb éghajlatra kíván, mivel lefotóztam a delirium tremens állapotában. Enyhén obszcén szavait nem kívánom az olvasó táborral megosztani.

19.jpg 20.jpg

Az idei tábor szenzációja azonban minden bizonnyal a sörcsap volt. Ez már a tavaly parádon rendezett táborra is be volt ígérve. Sajnos a teljesítése rajtam kívülálló okok miatt elmaradt. Na mind 1. Ami késik, az a vonat. Amikor májusban lent voltam tárgyalni a tábor időpontját illetően, megpendítettem a tulajdonosoknak a sörcsap kérdéset. Ők meg teljesen természetesen kijelentették, hogy minden további nélkül a rendelkezésemre bocsátanak egy csapot. Igaz csak szerdára érkezett meg hétfő helyett, de így végre realizálódhatott az 50 liter/nap fogyasztás, mert sajnos nagyon kevesen voltunk a hordóra.  A sörcsapolás mindenki részéről önkiszolgáló jelleggel történt, 'becsület kassza' alkalmazásával. És minden résztvevőnek köszönöm, hogy mindig pontosan megvolt a sörpénz amiből új hordót tudtunk vásárolni.

21.jpg22.jpg

A bal oldali képen mintha Poko mesternek némi gondja támadt volna. Ha jól látom üres a korsója, és nem tudja eldönteni csapoljon -e magának mégegy keveset. De úgy emléxem, hogy a szép tagolt összefüggő lassú beszéd érdekében csapolt magának mégegyet, és mégegyet, és mégegyet, és........  A háttérben Docky biztatja a tett elkövetésére. Köv. fotón Shtocky és Gabryel (alias szinvonal szoft) berugózását követhetjük szemüggyel.

23.jpg 25.jpg

Lay András 'Kééérdeztelek???' című portréja is helyet kapott a galériában. Már csak hab a tortán, amikor Shtocky néhány deci körtepálinka után megkísérelte a paraszt felkelést. De a szivacsról képtelen volt álló pozícióba rendezni magát, így másnap reggel ott találtam meg a sátor bejáratánál a szivacson aludva.

24.jpg 26.jpg

Másnap egyébként ugyanúgy elhajolt a Crimson Jihad sátrában, de ez most mellékes. Készítettem egy beállított művész képet is a tábor ideje alatt. Ez tekinthető meg éppen.

29.jpg

Minden délben 2 fogásos meleg étel várta az arra befizetőket. Detox is befizetett rá mert félt, hogy szálkás sudár sziluettjén csorba esik, ha nem eszik rendesen. Bár a fotókat elnézegetve azt hiszem, nagykorúsága ellenére nem tanult meg a mai napig rendesen étkezni. Ha azonban nyár végén elkezd jógázni (mert megvan hozzá a joga), akkor jövőre a lábával is elő tudja majd adni a képen látható fantasztikus produkciót.

28.jpg 30.jpg

Bár a tábor ideje alatt Sztropa, és Gabryel nem voltak összeveszve, mégis elszívták a békepipát. Igencsak feloldódott, és néha kissé tudatlan hangulatban folytatódott az este. Azon kívül egy egészen új oldaláról mutatkozott be Detox is. Soha nem tapasztaltam eddig, hogy ebben az emberben szinte ég a szereplési vágy. Mikor fényképezőgépemet élesítettem, Detox hanyat homlok rohant, nehogy lemaradjon az ominózus felvételről.

32.jpg 31.jpg

Ahogy a majom folyamatosan kiegyenesedett és emberi alakot kezdett ölteni, ezzel párhuzamosan civilizálódott az emberiség is. Valaki a sok- -sok ember közül rájött arra a nagy igazságra, hogy legalább napjában egyszer érdemes a magunkra rakódott sarat lerobbantani habtestünkről. S lőn megszületett a fürdés, mint olyan. Nem is ez a tábor lenne, ha ezt a project-et a szokványos módon követnénk el. Magyarul szólva a delikvens beáll a zuhany alá meztelenül, és lemossa magát... Hát nem. Ruhában, lehetőleg sörrel és égő cigivel a kézben hajtották végre a feladatot. Ezek után a résztvevők víztől csöpögve huppantak vissza a műanyag camping székbe, és folytatták az italfogyasztást a 'Joshi bácsi köpködője' névre keresztelt konyha helységben.


33.jpg 35.jpg

34.jpg 39.jpg

A sörcsapból nem csak a hagyományos módon lehet fogyasztani a sört. Erre egy élő példát mutat be Pál Peti cimborám. Mostmár csak egy kérdés merül fel. Honnan tudja, hány pohárral fogyasztott, és mennyit kell a becsület kasszába bedobnia? A jobb oldali képen az SMS bajnokság győztese látható, éppen egy mobillal a kezében.

36.jpg 37.jpg

Egy eszenciális összkép az előtérből. A körülöttük lévő rendnél már csak a csapat józansága nagyobb. Előbb utóbb mindenki úgy járt, hogy meg kellett kóstolnia a Joshi bácsi köpködőjében kimért '&@{Ä|' márkájú sört (tiszteletlenség a kivételnek). Éppen Ratman, és Melák mutatja be a művelet szakszerű elvégzésének a módját.

38.jpg 43.jpg

A lentebbi felvételből muszáj volt úgyérzem két exponálást elkövetnem. A kép Shtocky-t ábrázolja aki azokás szerint nem aludt semmit egész éjszaka, és miután visszatértem a szokásos bevásárló körutamról, ő már a hátsó ülésen horpasztott eme fura pozitúrában

41.jpg 42.jpg

Gabryel-el szemét módon elbánt a sors, úgyis mondhatnám szemét éjszakája volt. Igaz ami igaz, mi is besegítettünk egy kicsit. De olyan szinten sikerült barátunknak K. O. -ra ütni magát, hogy csak 1 deci csapvízzel sikerült némi élet funkcióra utaló jelet kicsikarnunk belőle. Amikor azonban a 9 tűs mátrix nyomtatót is ráhelyeztük, kezdte megérteni mi is történik vele. Annyira megértette, hogy elkezdte az éppen kamerázó Detoxot dobálni, és a végén a nyomtatóval majdnem agyon csapta. Ezek után a tábor hagyományaihoz híven ünnepi szertartás keretén belül adtuk meg a végtisztességet a pórul járt nyomtató eszköznek. Ennek az elborult állapotnak a végtermékét fémjelzi az alábbi fénykép.

44.jpg 45.jpg

46.jpg 47.jpg

Summázva az egész zúzási procedúrát amit végrehajtottunk az 1 hetes tábor során csak annyi lényegeset emelnék ki, hogy a dühöngő, a tábor bejárati ajtaja, és a Crimson Jihad sátorának környéke botrányos módon szennyezve volt mindenféle törött alkatrésszel. Hat óra munkával, és nagyon sok segítő kézzel azonban a tábor vége előtt egy kultúrált kupacba rendeztük az egész hulladékot, és eljuttatunk a hulladék feldolgozóba. A PC-t ki kell ritkítani!!! Sajnálatos tény, hogy az esténként rituálisan elkövetett alaplap heggesztésekről nem készült semmiféle fényképes dokumentáió. Aki részt vett azonban a rendezvényen az tudhatja, hogy az idei táborban sem pihent a munkaellenállás.


Na akkor ennyi emberek. A billentyűzeten bazirgálva tiprákolt, és a fotókat behekkentette :

Joshi -The Láger Driver


Warning: readfile(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/html/+Portal/index.php on line 37

Warning: readfile(http://bc.lay.hu/bc.php): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/html/+Portal/index.php on line 37